Vilka är vi?

Vi är en familj som äger företaget Byggteknisk design. Vi ska bygga ett EkoplusHus på det nyanlagda området Lövenstrand, lantligt beläget i utkanten av Kil, vid sjön Fryken i Värmland. Vi kommer att bygga vårt boende som ett visningsexempel på att det är möjligt att bygga klassiskt vackert och samtidigt energieffektivt.

Vi på företaget Byggteknisk design har mångårig och gedigen kunskap inom såväl praktisk byggkonstruktion som ingenjörskap. Med biomimik i grunden så jobbar vi på att ständigt förbättra och utveckla vårt sätt att bo, med blicken på ny forskning och nya tankesätt för att utveckla och förfina byggmarknaden. Konceptet grundar sig i att design kommer ur funktion. Målet är att sätta ihop och kombinera olika system och komponenter som redan finns, men också skapa en större helhet. Det görs genom att både använda beprövad teknik och de senaste innovativa lösningarna på marknaden. Med denna insikt vill vi skapa nya möjligheter till att förbättra vår livskvalité och vårt boende.


Vad är målet med vad vi gör?

Du som företag eller intresserad privatperson kan genom bloggen följa vår resa mot ett smart hem. När huset står klart har vi möjlighet att visa upp komponenterna och produkterna från våra samarbetspartners. Vi kan i förlängning även utveckla era hus ideér. Antingen genom att optimera energiförbrukning i ett existerande hus eller genom att planera eller utveckla ditt drömboende från start.


PÅGÅENDE PROJEKT:

Bygger Ekoplushus Lövenstrand

Byggteknisk design optimerar ett 1800-tals hus i Värmland.

Energieffektivisering och ny design av 1900-villa